.:: Slesvig-Holstens landsdelsmuseer, Gottorp Slot

 


Schloss Gottorf
24837 Schleswig
Telefon: 0049-(0)4621-813-0 oder-222 (Information)
Fax: 0049-(0)4621-813-555
E-mail: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.
Internet: www.schloss-gottorf.de
Turistbureau: http://www.sh-tourist.de/
gottorf
Gottorp Slot er Slesvig-Holstens største slotsanlæg. Det er sæde for Tysklands landsmuseumsforbund og indeholder Nordeuropas betydeligste samlinger af kunst, kultur og arkæologi. Slotsanlægget blev bygget om til renæssanceslot og udvidet i det 16. århundrede af de danske konger.
På Gottorp Slot har Slesvig Holstens landsdelsmuseer for kunst, kulturhistorie og arkæologi til huse.
Delstatsmuseet for kunst- og kulturhistorie inviterer til et oplevelsesrigt strejftog gennem ni århundreder, fra det 11. til det 20. Fra gotisk skulptur og renæssance-maleri over barokgalleri til klunkestil og jugendstil.
Flere end fem millioner fund fra forhistorien og oldtiden indeholder samlingen i landsdelens arkæologiske museum. Den regnes således blandt Tysklands største fra den periode. Museets enorme samling præsenteres i overskuelige og letforståelige udstillinger om delstatens historie fra stenalder-jægerne og samlerne til middelalderens borgere.

Detaljer:

Delstatens arkæologiske museum blev grundlagt i 1835 og hørte dengang under Københavns Nationalmuseum. Det er i dag blandt Tysklands ældste og største arkæologiske museer. Det er et arkiv for delstaten Slesvig-Holstens historie og samtidig et paradevindue for den aktuelle arkæologiske forskning. Siden 1995 supplerer Christian-Albrecht-Universitets etnografiske samlinger landsdelens arkæologiske museums bestand.
Arkæologiske og etnografiske udstillinger står side om side. Sammenligningen drages til begges fordel: De arkæologiske resultater bliver først forståelige gennem etnologiens iagttagelser og det etnologiske billede får sin tidsdybde gennem kompletteringen med de arkæologiske undersøgelser.

Gottorp Slot med sine mange forskellige museumspædagogiske tilbud henvender sig til voksne, børn, grupper og enkeltpersoner. Der tilbydes offentlige rundvisninger gennem samlingerne, særudstillingerne (tildels med hovedtelefon), søndagsrundvisninger, videofilm og multivision.
Ved rettidig tilmelding kan besøgsgrupper vælge mellem forskellige tilbud, afhængig af tid og interesse. Rundvisningerne henvender sig først og fremmest til besøgsgrupper, der vil skaffe sig et grundlæggende overblik.
Museumssamtalen tilbyder en intensiv dialog med udvalgte dele af samlingerne, særudstillingerne og specialemner. Der er tid og plads til at beskæftige sig i dybtgående dialoger med enkelte udstilingsgenstande og specielle spørgsmål. En dag i museet giver en skoleklasse eller en gruppe lejlighed til sammen med moderatorerne at tage sig tid til en fordybelse i historien. Ved sådan en lejlighed kan studiet af en bestemt udstilling suppleres med f. eks. fremstillingen af en vægavis.
Efter aftale kan der også tilbydes mere specielle projekter.
Et besøg på Gottorp Slot kan med fordel kombineres med at besøge en af de andre seværdigheder i Slesvig, som f. eks. St. Petri domkirke, vikingemuseet Haithabu, Slesvigs bymuseum og den gamle fiskerbebyggelse Holmen.
 
http://wmrt.com/?edp=generic-viagra-myths